Nieuws

Spelend werken op de gangen

Spelend werken op de gangen

23 maart 2018 - Spel is een belangrijke pijler op onze school. Middels spel leren kinderen veel vanzelfsprekender. Spel ondersteunt de doelen die we willen nastreven vanuit ons onderwijs. Mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is. 
Kangoeroewedstrijd 2018

Kangoeroewedstrijd 2018

18 maart 2018 - Ook dit jaar deed de Kraanvogel weer mee aan de Kangoeroewedstrijd. 40 leerlingen van groep 4 t/m 8 waagden zich aan deze uitdagende reken- en wiskundetest. Binnenkort de uitslag, wie weet vallen we landelijk wel in de prijzen. 
De Kraanvogel start met Virtual Reality!!

De Kraanvogel start met Virtual Reality!!

07 februari 2018 - Vanaf maart gaan we starten met Virtual Reality. Leerlingen krijgen workshops en leren oa Virtueel te tekenen. Een machtige ervaring. Virtual Reality kan een enorme beleving toevoegen aan datgene waar je mee bezig bent. 
Afronding Leskracht-project Feesten & Vieringen

Afronding Leskracht-project Feesten & Vieringen

02 februari 2018 - Afgelopen week prachtige presentaties door schele school heen bij de afsluiting van ons Leskracht-project Feesten & Vieringen. Op Facebook is goed te volgen wat er onder andere gedaan is. Veel ouders kwamen ook weer opdagen bij de presentaties op school. Mooi om te zien natuurlijk wat je kind aan het leren is vanuit zijn of haar eigen onderzoeksvraag. 
Rekenen vanuit spel!!!

Rekenen vanuit spel!!!

02 februari 2018 - Spel is een belangrijke peiler op onze school. Darten is bij uitstek een spel waarbij je razendsnel kunt leren rekenen met korte sommen. En eigenlijk alle sommen komen erin voor. Ga maar eens 501-en met dubbel uitgooien. Op de Perzikstraat hangen sinds kort 4 borden die het spel vanuit de kiesborden nog meer promoten. 
Nationale Voorleesweek ook op de Kraanvogel

Nationale Voorleesweek ook op de Kraanvogel

02 februari 2018 - Afgelopen week was de Nationale Voorleesweek. Onze maatjesgroepen zijn direct met elkaar aan de slag gegaan. Een feest om te zien hie oudere kinderen vol liefde en geduld voorlezen aan de jongere kinderen. Dat verbindt onze school in alle lagen met elkaar!! In alle hoeken en gaten werd er gelezen, zoals hier bij de kapstok. 
Eerste Mama-avond groot succes!!

Eerste Mama-avond groot succes!!

21 januari 2018 - Afgelopen week was de eerste officiële mama-avond. Een hoge opkomst, enorm veel gelachen, onderwerpen die aanspraken zoals multi-tasken en uiteraard alles voorzien van een lekker hapje en drankje. In mei zal er nog een mama-avond worden georganiseerd. 
Fijne kerst allemaal!!

Fijne kerst allemaal!!

22 december 2017 - Geniet van een welverdiende vakantie met elkaar. Het is een mooi jaar geweest op de Kraanvogel. 
Sint was weer één groot feest!!

Sint was weer één groot feest!!

05 december 2017 - Het was dit jaar weer één groot feest met Sinterklaas op de Kraanvogel. De Veegpieten hebben er samen met Sint een gezellige boel van gemaakt. Tot volgend jaar maar weer Sinterklaas!!!
Hele mooie opbrengst Kinderpostzegelactie

Hele mooie opbrengst Kinderpostzegelactie

30 november 2017 - Dit jaar ontvingen wij van Stichting Kinderpostzegels een speciale oorkonde vanwege onze uitstekende inzet voor de Kinderpostzegelactie. Super gedaan door groep 8!!!
Het verhaal van Windigo

Het verhaal van Windigo

29 november 2017 - Het eerste verhaal wat we publiceren, is het verhaal van Milan uit groep 8. Het is een spannend verhaal over twee goudzoekers die in Californië hun geluk gaan beproeven. Kijk voortaan voor verhalen van kinderen onder de kop groepen/verhalen van kinderen.

Druk op deze link om het verhaal te lezen

Eindpresentaties Gruwelijk Eng

Eindpresentaties Gruwelijk Eng

17 november 2017 - Volop presentaties vanuit onderzoeksvragen van onze leerlingen rondom het Leskrachtthema gruwelijk eng!! Veel ouders kwamen kijken en hebben kunnen zien wat hun kinderen geleerd hebben in de afgelopen weken. Een mooi eindresultaat!!
Papa-avond 2; Social Media

Papa-avond 2; Social Media

06 november 2017 - Voor alle papa’s deel 2 van de papa-avond. Geef je op en ga weer met elkaar het gesprek aan over Social Media. Locatie Perzikstraat 19:00 uur!!
Kraanvogel op Jeugdjournaal

Kraanvogel op Jeugdjournaal

01 november 2017 - 

Vandaag het Jeugdjournaal op bezoek bij de Kraanvogel. Ze maken een item over rokende ouders en interviewen kinderen en ouders hierover. Vanavond te zien bij het weekjournaal!!!

Creatief met herfst!!!

Creatief met herfst!!!

30 oktober 2017 - De herfst, .....altijd een mooi jaargetijde. Maar ook goed voor het creatieve brein. Hoe kan je kinderen leren tellen? Gewoon creatief met klei en stekels van de egel. Geweldig!!!
Tekenwedstrijd Gruffalo

Tekenwedstrijd Gruffalo

11 oktober 2017 - In groep 1 t/m 3 werd een tekenwedstrijd gehouden over wie de mooiste Gruffalo kon tekenen. Het boek van de Gruffalo staat centraal in onze Kinderboekenweek. Prachtige tekeningen werden ingezonden en meester Frank maakte de winnaars bekend. 

"Kinderen vleugels geven", artikel in vakblad AVS

17 september 2017 - 

Hoe stemmen we het onderwijs af op een snel veranderende wereld met telkens nieuwe vraagstukken? Hoe maak je nieuwe generaties kinderen en leerkrachten wegwijs in een groeiende kennismaatschappij? 

Lees het hele artikel via deze link

 

Jeugdsport- en cultuurfonds!!!

Jeugdsport- en cultuurfonds!!!

16 september 2017 - Ook dit jaar kunt u weer een beroep doen op het Jeugdsportfonds. Daarnaast kunt u nu ook een beroep doen op de cultuur variant hiervan. Voor als uw kind bijvoorbeeld een instrument wil leren spelen. Neem contact op met juf Anneke als u denkt dat u in aanmerking komt voor dit fonds via a.smedes@dekraanvogel.nl

Reeds 14 kinderen zijn dit schooljaar al ingeschreven. 

Kraanvogel in Vogelvlucht!!

Kraanvogel in Vogelvlucht!!

19 juli 2017 - Het afgelopen jaar is grotendeels in beeld gebracht door een compilatie te maken van gepubliceerde Facebook items. Kijk vooral door op deze compilatie te klikken!!!
Kraanvogelshow Nieuwe Stijl

Kraanvogelshow Nieuwe Stijl

30 september 2016 - Vandaag voor het eerst op beide locaties de Kraanvogelshow Nieuwe Stijl. Het was nog even wennen om alles binnen de tijd te redden, maar de opzet voelt goed.
1 2