Groep 1-2 juf Wilma en juf Monique

Welkom in de 'Buurman & buurman'- klas!

In onze kleuterklas spelen de twee buurmannen Pat en Mat de hoofdrol, qua aankleding. Zij zorgen met hun gele en rode accenten voor een gezellige eerste aanblik. Ze worden geholpen door Raai, de felblauwe kraai. Hij hoort bij onze methode Kleuterplein! Als de klas gevuld is met onze 26 leerlingen, is het helemaal een vrolijke boel. Juf Wilma is er op maandag, dinsdag en woensdag. Juf Monique op donderdag en vrijdag. Via deze pagina houden we jullie op de hoogte van de dingen die we doen in onze klas!

BERICHTEN

28 nov 2017 - Sintspel
Preview foto In de klas werken we op verschillende manieren aan het thema 'Sinterklaas'. Op de foto zien jullie een coöperatieve werkvorm. Iedereen heeft een woordstukje, wie hoort er bij wie? STOOM hoort bij BOOT! En met Kapla bouwen we de boot, dat is nog een hele klus...

23 nov 2017 - Schoentjes gezet!
Preview foto Als de rommelpieten maar niet komen...

09 nov 2017 - Wat vieren we eigenlijk op 11 november?
Preview foto We spelen het verhaal van Sint Maarten na. 

04 nov 2017 - Workshop 'Torens bouwen'
Preview foto Donderdag hebben de kinderen, onder leiding van kunstenares Marijke, torens gemaakt. Ze kregen piepschuim, steekschuim, natuurklei en satéprikkers om de basis te maken. Daarna kon de toren nog mooier gemaakt worden door pasta, zonnebloempitten en rietjes toe te voegen. 

22 sep 2017 - Sportdag
Preview foto Al vroeg in de ochtend stonden de juffen op het grasveldje om alle sportspellen klaar te zetten. Met de schoenen en sokken nat van het vochtige gras, gingen we naar de klas. Daar stonden de eerste kinderen al klaar met hun ouders, vol verwachting naar al weer een bijzondere dag!

Vol vuur zijn we van start gegaan, in vier groepjes met begeleiding van ouders. Er is hoog gesprongen, ver gesprongen en hard gelopen. Een heerlijk flesje water, ontbijtkoek, komkommer en appel ging er wel in met de pauze! Daarna nog een rondje sporten. Moe en voldaan in de klas een boterham gegeten, diploma mooi ingekleurd en nog kort even buiten gespeeld. Zo is deze sportdag heerlijk verlopen: fijn in het zonnetje op deze tweede Herfstdag! 


21 sep 2017 - Appels plukken op de Kemphaan
Preview foto Op de eerste dag van de Herfst, gingen we met de klas op stap naar de Kemphaan. Daar gingen we, na een uitleg van een enthousiaste vrijwilligster, op pad om appels te plukken. De ouders kregen een hele lange stok, met daaraan een zakje. Daarmee konden ze de appels hoog uit de boom plukken. Er werden reuzeappels geplukt en ook een appel met een peervorm. Die hebben we gewassen, in stukken gesneden en geperst. We hebben genoten van het sap! Ook gingen we een speurtocht doen in het bos. Het was een fijne ochtend.