Groep 3 juf Ceciel & juf Rebecca

Welkom op de pagina van groep 3 CR!

 

In de Pluk van de Pettefletklas van de Danslaan, hebben we het reuze naar ons zin. Met 28 kinderen en twee juffen, is er altijd wel wat te doen. Te leren, te lachen, te ontdekken. Via de een klik op informatieboekje groep 3 leest u alles over groep 3 en hoe we in groep 3 werken.

 

We zijn begonnen met de eerste letters en hun klank. We plakken aan iedere letter nog een klankgebaar en een kleur, om ze nog beter te kunnen onthouden. Na deze eerste week, kunnen we al best veel woorden maken!

 

Rekenen doen we nu met de spelletjes uit de kast, later gaan we ook in een werkboek aan de slag.

 

Spelen doen we ook nog veel. In de klas zijn al best veel spelletjes (er kan altijd meer bij...). We hebben ook bakken met constructiemateriaal, zoals Lego en Clicks. Een bak met dieren, de bouwhoek, een poppenhuisje, Pet Shop, Playmobil: genoeg om te kiezen! 

 

Op de kast in de gang staat een zendingsspaarpot, daar mag kleingeld in. We kunnen sparen voor een kip, een wc of medicatie voor kinderen die het nodig hebben, maar geen geld om dit te betalen. Op deze manier kunnen we een stukje van onze rijkdom delen. Op de website http://wereldcadeaus.worldvision.nl/categorie kunt u meer informatie vinden over WorldVision. 

 

Wij kijken uit naar een fijn schooljaar met deze groep kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

01 dec 2017 - Pietendorp Enkhuizen
Preview foto Onze groep heeft vandaag een bezoek gebracht aan het pietendorp in Enkhuizen. Er waren heel veel pieten om ons van alles te laten doen en zien. We hebben genoten, het was superleuk! We hebben over een dak geklommen, pakjes uit het water gevist, de kluis van sinterklaas gezien en zelfs Amerigo in zijn stal zien staan. 

27 nov 2017 - Rekenbord in sintsfeer
Preview foto Pieten moeten cadeautjes kunnen tellen, pepernoten kunnen spitsen, een boot kunnen bouwen, goed kunnen meten, weten hoeveel pepernoten er in een zak moeten en kunnen berekenen hoeveel pieten er in de boot stappen. En dus is naast het taalbord ook het rekenbord in sintsfeer. Kijk maar bij de foto’s, daar zijn de kinderen in actie te zien.

22 nov 2017 - Taalbord in sintsfeer
Preview foto Ons taalbord is helemaal in sintsfeer. Alle werkjes gaan over sint en piet. We lezen sintwoordjes, we rijmen in de sintboot, doen een lettermemory op de computer, we maken een leesrups in de bouwhoek, we gooien letters door de schoorsteen, spelen een sintkwartet en lezen gezellig sintboekjes bij de open haard. Nieuwsgierig geworden ? Kijk dan ook even naar de foto’s van onze groep.

31 okt 2017 - Kleiworkshop
Preview foto Lekker creatief met klei, net voor de herfstvantie zijn we in onze groep druk in de weer geweest met klei. Onder begeleiding van een echte creajuf hebben we ons eigen potje gekleid. En omdat we het met allerlei materialen mochten versieren hebben we allemaal een uniek potje. Hartstikke handig om tanden in te bewaren.