Groep 3 juf Ceciel & juf Rebecca

Welkom op de pagina van groep 3 CR!

 

In de Pluk van de Pettefletklas van de Danslaan, hebben we het reuze naar ons zin. Met 28 kinderen en twee juffen, is er altijd wel wat te doen. Te leren, te lachen, te ontdekken. Via de een klik op informatieboekje groep 3 leest u alles over groep 3 en hoe we in groep 3 werken.

 

We zijn begonnen met de eerste letters en hun klank. We plakken aan iedere letter nog een klankgebaar en een kleur, om ze nog beter te kunnen onthouden. Na deze eerste week, kunnen we al best veel woorden maken!

 

Rekenen doen we nu met de spelletjes uit de kast, later gaan we ook in een werkboek aan de slag.

 

Spelen doen we ook nog veel. In de klas zijn al best veel spelletjes (er kan altijd meer bij...). We hebben ook bakken met constructiemateriaal, zoals Lego en Clicks. Een bak met dieren, de bouwhoek, een poppenhuisje, Pet Shop, Playmobil: genoeg om te kiezen! 

 

Op de kast in de gang staat een zendingsspaarpot, daar mag kleingeld in. We kunnen sparen voor een kip, een wc of medicatie voor kinderen die het nodig hebben, maar geen geld om dit te betalen. Op deze manier kunnen we een stukje van onze rijkdom delen. Op de website http://wereldcadeaus.worldvision.nl/categorie kunt u meer informatie vinden over WorldVision. 

 

Wij kijken uit naar een fijn schooljaar met deze groep kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

14 feb 2018 - Klok kijken
Preview foto Wilt u weten hoe laat het is, vraag het gerust aan uw zoon of dochter. Die kan u precies vertellen hoe laat het is. We zijn in de klas heel druk aan het oefenen met de hele uren.Ook leuk om te oefenen, het is nu 4 uur over 2 uur begint je zwemles, hoe laat heb je zwemles ?

28 jan 2018 - Welkom Amerisa
Preview foto Vorige week hebben we Amerisa in onze groep verwelkomd. Best spannend, een nieuwe klas. Maar Amerisa heeft het al prima naar haar zin. Ze heeft al veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en geniet al iedere dag van haar nieuwe groep. Welkom in onze groep, Amerisa, we vinden het leuk dat je bij ons in de groep komt.

23 jan 2018 - Nationale Voorleesdagen
Preview foto De Nationale Voorleesdagen gaan weer van start. We kregen vandaag visite van groep 7. Zij zijn thuis in de boekenkast gedoken, op zoek naar hun lievelingsboek. En dat boek hebben ze mee genomen om bij ons in de groep voor te lezen. En dat vonden wij maar wat leuk. Groep 7 bedankt !!

16 jan 2018 - Instructietafel
Preview foto in onze groep staat sinds kort een instructietafel. Daar mogen we gaan zitten als we extra uitleg willen van juf. Soms omdat we iets moeilijk vinden, soms omdat we juist een nog moeilijker werkje willen doen en soms gewoon omdat het hartstikke leuk is om met een klein groepje een opdracht te doen. Op de foto lezen we uit een reuzenboek. Leuk, we zijn super enthousiast !

09 jan 2018 - De beste wensen voor 2018
Preview foto Alle kinderen uit onze groep wensen u een heel mooi 2018 !! We zijn het nieuwe jaar goed van start gegaan. Er wordt weer volop gelezen en hard gewerkt in onze groep. De kinderen zijn weer razend enthousiast. Ze werken nu in groepjes. Leuk hoor ! Op de foto zijn ze aan het lezen. Dat doen we net als alle andere groepen op de Kraanvogel iedere ochtend. Zo oefenen we goed met lezen!

19 dec 2017 - Lezen bij de open haard
Preview foto Tijdens het stil lezen mogen de hulpjes bij de open haard lezen. Samen op het bankje, zitten  op het kleed of gewoon languit voor de haard. Heel gezellig en lekker warm, zo is lezen nog leuker !!

01 dec 2017 - Pietendorp Enkhuizen
Preview foto Onze groep heeft vandaag een bezoek gebracht aan het pietendorp in Enkhuizen. Er waren heel veel pieten om ons van alles te laten doen en zien. We hebben genoten, het was superleuk! We hebben over een dak geklommen, pakjes uit het water gevist, de kluis van sinterklaas gezien en zelfs Amerigo in zijn stal zien staan. 

27 nov 2017 - Rekenbord in sintsfeer
Preview foto Pieten moeten cadeautjes kunnen tellen, pepernoten kunnen spitsen, een boot kunnen bouwen, goed kunnen meten, weten hoeveel pepernoten er in een zak moeten en kunnen berekenen hoeveel pieten er in de boot stappen. En dus is naast het taalbord ook het rekenbord in sintsfeer. Kijk maar bij de foto’s, daar zijn de kinderen in actie te zien.

22 nov 2017 - Taalbord in sintsfeer
Preview foto Ons taalbord is helemaal in sintsfeer. Alle werkjes gaan over sint en piet. We lezen sintwoordjes, we rijmen in de sintboot, doen een lettermemory op de computer, we maken een leesrups in de bouwhoek, we gooien letters door de schoorsteen, spelen een sintkwartet en lezen gezellig sintboekjes bij de open haard. Nieuwsgierig geworden ? Kijk dan ook even naar de foto’s van onze groep.

31 okt 2017 - Kleiworkshop
Preview foto Lekker creatief met klei, net voor de herfstvantie zijn we in onze groep druk in de weer geweest met klei. Onder begeleiding van een echte creajuf hebben we ons eigen potje gekleid. En omdat we het met allerlei materialen mochten versieren hebben we allemaal een uniek potje. Hartstikke handig om tanden in te bewaren.