Volg meester Frank

Allemaal weer een lekkere vakantie gehad? We gaan er weer vol frisse moed tegenaan dit jaar.

Als je echt wilt volgen wat ik allemaal op school zie en beleef, ........volg dan de Facebook-pagina van de Kraanvogel. Maar ook de website hou ik bij.

 

 

 

 

BERICHTEN

22 nov 2017 - Sinterklaas is weer goed geholpen
Preview foto Gisteravond is er weer versieravond voor Sinterklaas geweest. Alle ouders bedankt voor jullie hulp. Prachtige resultaten waaronder deze stoomboot in groep 3. 

22 nov 2017 - Spel overal aanwezig in de school
Preview foto Binnen de school zie je overal spel terug komen. Mooi om te zien dat de kinderen van de Kraanvogel deze ruimte ook krijgen. 

11 okt 2017 - Gruffalo tekenwedstrijd
Preview foto In de Kinderboekenweek hebben we bij groep 1 t/m 4 een tekenwedstrijd gehouden. Wie kan het mooiste de Gruffalo tekenen? Dit boek staat namelijk centraal bij het thema gruwelijk eng/biebers in je buik. Beoordeel zelf de winnaars. Prachtig toch?  

04 okt 2017 - Opening Kinderboekenweek 2017
Preview foto Vandaag hebben we de Kinderboekenweek geopend met de dans Gruwekijk Eng! De meiden van groep 8 hadden de dans goed ingestudeerd en namen de andere kinderen en het publiek op sleeptouw voor deze bewegelijke opening. 

 


30 sep 2017 - Vrijdagmiddagborrel om te sparren en te ontspannen!!!
Preview foto Afgelopen vrijdag hebben de leraren een oude gewoonte weer nieuw leven ingeblazen, ....de vrijdagmiddagborrel!!! Even na de drukke werkweek een moment van ontspanning, waar ruimte is om uit te wisselen, belangrijke gebeurtenissen te bespreken en af te ronden en voldaan het weekend weer in te gaan. 

 


28 sep 2017 - Directeurendag in Wieringerwaard!
Preview foto Vandaag hebben we met alle directeuren van Prisma en het Bestuurskantoor een mooie en leerzame studiedag gehad. Locatie was de Watertoren in Wieringerwaard, een prachtige en inspirerende locatie. In het kader van teambuilding en de professionele cultuur binnen Prisma, zijn we met elkaar aan de slag gegaan. Hoe communiceren we met elkaar en wat hebben we daarvoor nodig? Hoe kunnen we binnen de huidige cultuur nog meer naar elkaar toegroeien en samenwerken? Elke keer weer goed om dat met elkaar scherp te hebben. 

25 sep 2017 - Schrijven doe je zo!!!
Preview foto Hoe stimuleer je kinderen tot het schrijven van een verhaal? Vandaag hadden we een training aan leerkrachten in samenwerking met Leskracht een kinderboekenschrijfster Lorane Veldhuijzen. Erg leerzaam en vol inspiratie om er met de kinderen mee aan de slag te gaan. 

17 sep 2017 - "Kinderen vleugels geven", artikel vakblad AVS
Preview foto Hoe stemmen we het onderwijs af op een snel veranderende wereld met telkens nieuwe vraagstukken? Hoe maak je nieuwe generaties kinderen en leerkrachten wegwijs in een groeiende kennismaatschappij? Scholen staan, met de curriculumherziening in het vizier, voor de uitdaging leerlingen onder andere 21e eeuwse vaardigheden te leren. “Laat methodisch werken los waar het kan en verbind vakken met elkaar.”

 

Lees meer via deze link 


11 sep 2017 - Bruggen bouwen in groep 8
Preview foto Vanuit het Leskracht project "de techniek van het bouwen", zijn de kinderen in groep 8 druk bezig geweest met het bouwen van papieren bruggen. Deze bruggen moesten ook nog in staat zijn om een gewicht te dragen. Dus hoe doe je dat? Een mooie uitdaging en onderzoek waard. 

11 sep 2017 - Volg meester Frank ook dit jaar weer
Preview foto Het grote voordeel van directeur zijn is dat je in alle groepen komt en dus veel kunt zien. Volg meester Frank dus door geregeld op de site te kijken. Maar nog beter is het om Facebook van de Kraanvogel te volgen.