Kunst & Cultuur

Onze school heeft haar visie op kunst en cultuur omschreven in een beleidsplan waarin onze ambities en bijhorende actie omschreven wordt. De school heeft een gediplomeerd ICC-er in huis en de insteek is om na komend jaar nog een teamlid deze cursus te laten volgen om een verdiepingsslag te maken en een verbreding van verantwoording te creëren.

We hebben een samenwerking met Collage Almere. Zij verzorgen oa workshop en culturele uitstapjes. We proberen zoveel mogelijk de activiteiten te koppelen aan onze thema's vanuit Leskracht en Kleuterplein.

Verder werken we met Laat maar leren. Laat maar leren bevat meer dan 450 digitale lessen voor groep 1 t/m 8. Er is een grote variatie in vormgevingsactiviteiten, zoals bedoeld in de kerndoelen van ons onderwijs. Onze collega's kunnen op zeer eenvoudige wijze een duidelijke leerlijn maken voor groep 1 t/m 8, waarbij aan het einde van de rit alle technieken rondom kunst & cultuur aan bod zijn gekomen.