Home > Leerschool & stagiaires

Opleidingsschool & stagiaires

Onze school is een opleidings-school. Regelmatig zijn in de groepen stagiaires van de Pedagogische Academie Basis Onderwijs Windesheim (PABO) aanwezig. Wij vinden het belangrijk onze toekomstige collega’s de mogelijkheid te bieden ruimschoots praktijkervaring op te doen. Op deze manier creëren wij onze eigen 'visvijver'. We hebben al een aantal LIO-stagiaires als collega's mogen behouden voor de school. Het houdt ons team bruisend en het is voor ons een goed middel tegen het immer dreigende leerkrachtentekort.  

"Ik heb mij nergens zo welkom gevoeld als op De Kraanvogel. Geen vraag is te veel en er wordt altijd tijd voor je gemaakt."

Ook stagiaires die een opleiding voor onderwijsassistent of leraar Sport en Bewegen volgen, bieden wij geregeld een stage aan.

De Kraanvogel is door de Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven als 'Erkend Leerbedrijf' gecertificeerd. Sinds 2019 zijn wij ook erkend als sportleerbedrijf. Ook bij onze vakdocent lichamelijke oefening lopen met enige regelmaat studenten stage.

"Hier ben je één van het team.... een volwaardig collega en niet 'maar' een stagiaire."

Binnen de school worden de studentes begeleid door juf Ceciel de Haan. Zij is onze OIS-er (opleider in de school) en werkt nauw samen met Hogeschool Windesheim. Natuurlijk blijft de begeleidende leerkracht verantwoordelijk voor de groep.

"Een school die meegaat met de tijd en ruimte geeft voor jouw persoonlijke-en professionele ontwikkeling!"

Neem contact op Over De Kraanvogel