Home > Voor de ouders > Kunst, cultuur, natuur en sport

Kunst, cultuur, natuur en sport

Door het jaar heen besteden wij aandacht aan kunst, cultuur, natuur en sport. Wij maken gebruik van het aanbod van Collage Almere. Dit aanbod is veelzijdig met o.a; musea, muziek, kunst, drama, theater, dans en andere projecten. Ook maken wij gebruik van het aanbod van Stad & Natuur  en Staatsbosbeheer Almere. Wij volgen natuurlessen op locatie, werken met lespakketten op school en gaan we met de kinderen onze groene wijk in. Sinds oktober 2021 zijn wij een Natuurwijsschool.

Klasse(n)optreden

Elke klas heeft één keer per jaar een klasse(n)optreden. De groep verzorgt dan ‘De Kraanvogelshow”. Kinderen treden met diverse onderdelen op. Alle ouders mogen komen kijken en natuurlijk de andere groepen ook. Groep 8 is twee keer per jaar aan de beurt. Zij verzorgen natuurlijk ook nog de Eindmusical!

Sport

De groepen 1 t/m 8 hebben gym van een vakleerkracht. Tijdens deze lessen hebben wij regelmatig gastlessen bijvoorbeeld tafeltennis, Judo enz. Elk jaar is er een sportdag en een  Koningsspelendag. Ook doen wij mee aan schoolvoetbal, schoolkorfbal, de avondvierdaagse en het schoolschaaktoernooi.

Zorg & begeleiding