Nieuws

Tekenwedstrijd Gruffalo

Tekenwedstrijd Gruffalo

11 oktober 2017 - In groep 1 t/m 3 werd een tekenwedstrijd gehouden over wie de mooiste Gruffalo kon tekenen. Het boek van de Gruffalo staat centraal in onze Kinderboekenweek. Prachtige tekeningen werden ingezonden en meester Frank maakte de winnaars bekend. 
Opening Kinderboekenweek met dans!!!

Opening Kinderboekenweek met dans!!!

04 oktober 2017 - Vandaag hebben we de Kinderboekenweek geopend met de dans Gruwekijk Eng! De meiden van groep 8 hadden de dans goed ingestudeerd en namen de andere kinderen en het publiek op sleeptouw voor deze bewegelijke opening. Dat belooft wat!!!

 

"Kinderen vleugels geven", artikel in vakblad AVS

17 september 2017 - 

Hoe stemmen we het onderwijs af op een snel veranderende wereld met telkens nieuwe vraagstukken? Hoe maak je nieuwe generaties kinderen en leerkrachten wegwijs in een groeiende kennismaatschappij? 

Lees het hele artikel via deze link

 

Jeugdsport- en cultuurfonds!!!

Jeugdsport- en cultuurfonds!!!

16 september 2017 - Ook dit jaar kunt u weer een beroep doen op het Jeugdsportfonds. Daarnaast kunt u nu ook een beroep doen op de cultuur variant hiervan. Voor als uw kind bijvoorbeeld een instrument wil leren spelen. Neem contact op met juf Anneke als u denkt dat u in aanmerking komt voor dit fonds via a.smedes@dekraanvogel.nl

Reeds 14 kinderen zijn dit schooljaar al ingeschreven. 

Kraanvogel in Vogelvlucht!!

Kraanvogel in Vogelvlucht!!

19 juli 2017 - Het afgelopen jaar is grotendeels in beeld gebracht door een compilatie te maken van gepubliceerde Facebook items. Kijk vooral door op deze compilatie te klikken!!!
Kraanvogelshow Nieuwe Stijl

Kraanvogelshow Nieuwe Stijl

30 september 2016 - Vandaag voor het eerst op beide locaties de Kraanvogelshow Nieuwe Stijl. Het was nog even wennen om alles binnen de tijd te redden, maar de opzet voelt goed.
Kleuters moeten juist spelen ...

Kleuters moeten juist spelen ...

29 september 2016 - Kleuters hebben juist tijd en ruimte nodig om te spelen. Laat het gewoon over aan de experts en dat zijn de juffen op school. Klik hier en ook hier!!
Koningsdag 2016

Koningsdag 2016

23 april 2016 - Koningsdag was weer een topper. Een heerlijk ontbijt, de hupsake-dans met de hele school en een Vossenjacht. Volgend jaar zeker weer. 
Wat Cito niet meet

Wat Cito niet meet

20 januari 2016 - Toetsmomenten zijn vaak momentopnames en meten wat op dat moment naar voren komt bij het kind. Een kind is echter veel meer dan een Cito-getal. Laten we vooral daar ook aandacht aan besteden en het kind in zijn geheel kind blijven zijn.

Wat Cito niet meet

the 7 habbits of highly effective people - Steven Covey

the 7 habbits of highly effective people - Steven Covey

18 januari 2016 -  

http://www.youtube.com/watch?v=ktlTxC4QG8g&sns=em

Muziek geeft beter leven!!!

Muziek geeft beter leven!!!

18 januari 2016 - Scherder: 'Bezuinigen op muziekonderwijs is idioot' © Bob Bronshoff

 

Hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU Erik Scherder heeft zich verdiept in het effect van muziek op de hersenen. 'Door muziek te maken worden taken opgelost die je als man van zestig minder goed zou doen, omdat er een leeftijdsgerelateerde achteruitgang is.'

 
Als je luistert naar muziek waar je van houdt, ontstaan samenwerkingen in de hersenen.

Lees hier verder

 

 

 

De nieuwe website

De nieuwe website

06 november 2015 - We zijn druk bezig met de nieuwe website. Blijf vooral kijken want er komt elke dag wel wat nieuws bij. We willen uiterlijk op 1 februari 2016 online gaan.

Als u opmerkingen of tips heeft, dan kunt u dat laten weten via het contactformulier.

Squla Leuk Leren Week 2015 Kick off op de Kraanvogel

10 oktober 2015 - Vandaag was Squala bij ons op school, omdat we ons hadden opgegeven voor de Leuk Leren Week. Dolores Leeuwin, bekend van onder meer het jeugdjournaal en diverse andere jeugdprogramma's bezocht onze school. Check hier het resultaat!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ifsykSjwiJE

 

 

Herfstwandeling Kemphaan

Herfstwandeling Kemphaan

04 oktober 2015 - In de maand september zijn alle kleutergroepen naar de Kemphaan geweest. Het thema was Herfst, Herfst wat heb je te koop?
Lees meer ›
Kinderboekenweek 2015

Kinderboekenweek 2015

30 september 2015 - Op woensdag 30 september werd de Kinderboekenweek 2015 door alle leerlingen en teamleden geopend. Traditiegetrouw vergezeld door het, speciaal voor de Kinderboekenweek gecomponeerde, lied. Deze keer met als titel ‘Raar maar Waar’ omdat het thema dit jaar Natuur, Wetenschap en Techniek is.
Barbeque Lustrumfeest succes!!

Barbeque Lustrumfeest succes!!

11 september 2015 -  

De barbeque aan het begin van ons lustrumjaar is een groot succes geworden. Er was een uitstekende opkomst en samen hebben we een gezellige middag/avond gehad.

We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

04 september 2015 - Het nieuwe schooljaar is gestart en we hebben er weer zin in! Dit jaar gaan we weer veel leren. De lokalen zijn helemaal leeg, dus de komende weken gaan we beginnen met het maken van mooie kunstwerken en een grote verjaardagskalender.

Op donderdag is atijd de kijkochtend, dan kunnen de ouders de voortgang bewonderen.

En we gaan veel naar buiten om te genieten van de herfst!